Yhden ihmisen TES-neuvottelu!

Jäin eläkkeelle erään sairaanhoitopiirin lähihoitajan tehtävästä ja työsuhteeni katkesi. Jatkoin kuitenkin työntekoa välittömästi määräaikaisella sopimuksella pienemmällä tuntimäärällä . Peruspalkkani aleni tässä kohtaa, johon esimieheltäni sain vastauksen, että tämä johtuu keväällä päätetystä palkkojen harmonisoinnista uusien työsopimusten myötä.
En ollut tyytyväinen vastaukseen ja pyysin palkankorjausta henkilökohtaisen lisän avulla. Siihenkään esimiehelläni ei ollut valtuuksia, joten kysyin ylemmän  tahon henkilöä, jonka kanssa voisin asiaa selvittää.
Tämän jälkeen henkilöstöpalvelusta oli pyydetty minua ottamaan yhteyttä ammattiliittoon, jos en ole tyytyväinen esimieheni vastaukseen.
En ollut tyytyväinen, mutta kun yleisestikin kehotetaan paikalliseen sopimiseen, niin laitoin asian tiimoilta työnantajan henkilöstöasioista vastaavalle johtajalle sähköpostia ja kopion kuudelle muulle henkilölle, jota asia saattaisi kiinnostaa työnsä puolesta.
Kirje on sitaateissa viimeisenä jutun lopussa.
En saanut vastausta sähköpostiini, joten yritin soittaa kysyäkseni, onko ko. henkilö saanut postia, mutta hän ei sillä hetkellä ollut tavoitettavissa. Jätin viestin vastaajaan ja pyysin yhteydenottoa.
Tästä on nyt parisen kuukautta aikaa, enkä vieläkään ole saanut minkäänlaista yhteydenottoa saatika vastausta kysymyksiini. Esimieheni sentään kysyi, onko minulle vastattu.
Asia saa minun puolestani olla, mutta jäin miettimään yleisesti henkilöstöpolitiikkaa isoissa yrityksissä ja sitä peräänkuulutettua hyvää johtajuutta.
Onko hyvää johtajuutta olla vastaamatta alaiselleen, vaikkakaan en nyt ollutkaan suora alainen vaan ns. alenevassa polvessa. Samoin onko hyvää johtajuutta noudattaa sääntöjä kirjaimellisesti ilman tulkinnanvaraa, jotta ei vaan tekisi virhettä.
Mietin myös, voimmeko luottaa paikalliseen sopimiseen, vai onko se vain työnantajan yksipuolista sanelupolitiikkaa. Moni arvostelee ammattiliittoja ja olisi valmis romuttamaan koko ammattiyhdistysliikkeen. Vaikka itse en tällä hetkellä ole minkään liiton jäsen,  niin näen, että ilman ammattiyhdistysliikkeitä työntekijöiden työolosuhteet ja palkat olisivat huonommalla tolalla kuin nyt. Joukkovoimaa tarvitaan aina silloin tälloin, kuten PAU ja kumppanit tässä taannoin osoittivat.
Terveydenhuoltoalallakin on useampia sopimuksia ja vaarana etenkin julkisella puolella on TES-shoppailun avulla laskea jo matalia palkkoja yhtiöittämällä esim kotipalvelut ym.
Vielä mietittäväksi: jos työnantaja kohtelee välinpitämättömästi työntekijöitään, niin miten se kohtelee asiakkaitaan!?
Sähköposti, johon odotin vastausta:
”Olen toiminut lähihoitajana  kotihoidossa ja jäin eläkkeelle 1.11.19 alkaen. Vaikean rekrytointitilanteen takia lupauduin jatkamaan vielä 40 % työajalla. Teimme määräaikaisen työsopimuksen  ajalle 1.11.19-12.01.20. Jälkikäteen huomasin peruspalkan olevan pienempi kuin aiemmin. Mielestäni tämä ei ole oikein, koska työtehtäväni eivät ole muuttuneet ja työsuhteeni jatkuu eläköitymisestäni huolimatta katkeamatta. En halua tehdä tästä työsuhdekiistaa, jota ammatiyhdistysaktiivit hoitavat varsinkaan kun en kuulu mihinkään ammattiliittoon, vaan keskustella työnanatajan kanssa suoraan.
Teknisesti olette toimineet sääntöjenne mukaisesti, mutta pyytäisin teitä miettimään, onko tämä mielestänne oikein!? Tukeeko tämä yrityksenne henkilöstöpolitiikan mukaista työntekijöiden työhyvinvointia ja työssäjaksamista? Lisääkö tämä jo eläkkeelle jääneiden halukkuutta tulla tekemään keikkaa sijaispulan vallitessa / yllättäessä?
 Jään mielenkiinnolla odottamaan vastaustanne.”
Ulla Sohlman
Lähihoitaja
businessman-alone-in-meeting

Yksi vastaus artikkeliiin “Yhden ihmisen TES-neuvottelu!

  1. Selvästikään sopimusta ei ole tehty lain mukaisesti, sillä työehtoja ei sinulle selvitetty sopimusta tehtäessä. Palkka laski, joten sopimus on pätemätön eikä sido sinua. Voit siis lopettaa työnteon heti ja ilmoittaa tämän esimiehellesi.

    Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s